Zakensedan 4.0. De BMW 540iA met 306 pk sterke vierliter V8! Een machtige sedan in nette staat en voorzien van V8-waardige optielijst in “Saphirschwarz”.

De auto beschikt over “Dynamic Xenon” meesturende bi-xenon koplampen met grootlichtassistent, “Active Steering” snelheidsafhankelijk variabele stuuruitslag, de typische V8 18 inch BMW Style 123 velgen met rondom goede banden, comfortzetels met volledige elektrische verstelling en geheugenfuncties en ventilatie voor zowel bestuurder als passagier, verwarming voor alle vier de inzittenden, beige en geperforeerd, hogekwaliteits “Nasca” leder met piping, Head-Up Display, “Comfort Access” sleutelvrije toegang en starten, uitgebreid navigatiesysteem “Professional” met bluetooth telefoonkoppeling, waanzinnige Logic7 geluidsinstallatie, getint glas vanaf de B-stijl, spiegelpakket met automatisch inklapbare, dimmende en verwarmde functie, houtinleg, lichtpakket, opbergpakket, zijairbags voor de achterpassagiers, etc. etc.

De E60 5-serie was destijds dé benchmark in het premium E-segment. De sportieve doch comfortabele rijeigenschappen bieden een ervaring van zeer hoog niveau. De optionele en zéér riant elektrisch instelbare comfortzetels valt duidelijk onder de spreekwoordelijke ‘puntjes op de i’ en worden door velen gezien als de beste zetels in het premium zakensegment. Als 540iA voorzien van een surplus aan vermogen waarbij ruime versnelling met weinig inspanning een koud kunstje is. Met 306 pk zijn op afroep serieuze prestaties mogelijk en mede daarom zijn deze luxe zakensedans in Duitsland relatief zo veel geleverd. De volchromen grill en grotere uitlaatsierstukken ten opzichte van lager gepositioneerde varianten verraden het potentieel van deze 5-serie.

Dit exemplaar staat er voor zijn leeftijd duidelijk bovengemiddeld bij, is keurig onderhouden en tot voor kort zelfs bij de BMW-dealer. De auto heeft slechts twee eigenaren gehad en heeft de belangrijke V8-reparaties al gehad, waardoor het bij dit exemplaar instappen en de komende tijd plezier hebben is. Freude am Fahren. Inclusief zijn een onderhoudsmap met documentatie, twee sleutels, geldige APK en volledige, ca. 25 uur durende detailing. Last but not least is deze BMW fiscaalvriendelijk te rijden middels de youngtimerregeling!

Prijs: €VERKOCHT
Nieuwprijs: ca. €115.000

BMW 540iA

Carrosserie: Sedan

Aantal deuren: 4

Eerste uitlevering: April 2008

Tellerstand: 148.000 km

Transmissie: Automatisch

Brandstof: Benzine

Vermogen: 306 pk

Exterieur: Zwart

Interieur: Beige

Prijs: € VERKOCHT

Neem contact op

8 + 8 =