Prachtige 2014 Volvo XC70 D5 AWD in de Nordic+-uitvoering. Deze uitvoering, welke de XC70 uitzwaait in zijn laatste productiejaren (2013-2016), betekent ultieme Scandinavische luxe met een hele lange optielijst.

Aan de buitenkant zien we al veel luxe in de vorm van een schuif/kanteldak, xenon verlichting, parkeersensoren aan de achter- én voorzijde, 17″ lichtmetalen velgen “Valder”, adaptieve cruise control, BLIS dodehoekdetectie, privacy glass, Cross Country dorpellijsten, afneembare trekhaak, metallic lak, etc.

Voordat u de deur nog opent om in te stappen heeft u de keuze kunnen maken om het interieur op afstand voor te verwarmen voor te verwarmen en zorgt het keyless go & entry systeem er al voor dat de auto automatisch wordt ontgrendeld. Bij het openen van de portieren klappen de buitenspiegels met kantelfunctie elektrisch uit. U kiest uw vooraf gekozen en opgeslagen zitpositie aan de hand van de drie geheugenstanden van de elektrisch verstelbare en met degelijk leder beklede zetels. De sleutels kunt u in uw zak houden met starten: dit gebeurt eenvoudig met een druk op de knop waarmee de 215 pk sterke vijfcilinder dieselmotor gestart wordt. Ultieme Scandinavische luxe betekent ook dat u de beschikking heeft over zowel stoel- als stuurverwarming, hele fijne opties in de koude wintermaanden en maken het u lastig om uit deze heerlijke auto te stappen.
Volvo’s staan al jaren bekend om hun veiligheidsvoorzieningen en deze Volvo doet daar niet voor onder: u heeft de beschikking over meerdere systemen, waaronder het eerder genoemde BLIS (Blind Spot Information System) dat u waarschuwt middels de camera’s onder de spiegels voor detectie in de dode hoek. Lane Keep Assist houdt u alert d.m.v. akoestiek en vibraties en de adaptieve cruise control regelt de snelheid automatisch aan veranderende verkeersomstandigheden om u heen en laat u bij lage snelheden automatisch afremmen indien u op voorliggend verkeer of obstakels dreigt te botsen. Het verkeersbordenherkenningssysteem geeft aan wat de op dat moment geldende maximumsnelheid is om zowel inzittenden als medeweggebruikers zo veilig mogelijk op de plaats van bestemming te laten arriveren. Tot slot maakt de elektrisch verwarmbare voorruit in korte tijd uw zicht ijsvrij.

Verder beschikt de auto over Volvo’s laatste Sensus informatie- en navigatiesysteem met High Performance Audio in o.a. de A-stijlen, een digitaal instrumentarium met drie verschillende instellingen, sportstuur, elektrisch bedienbare achterklep, meerdere 12V-aansluitingen in het interieur, lichtsensor, gescheiden automatische airconditioning, bagagerek, etc. etc.

Deze Volvo wordt gezien als de laatste van een lang en succesvol tijdperk met een vrij tijdloos, degelijk en representatief ex- én interieurdesign en een solide motorenaanbod. Het geeft u een speciaal rijgevoel die typisch Scandinavisch is met veel rust en ultiem comfort, die door de Duitse premiummerken soms niet begrepen lijken te worden. De XC70 was de pionier in een klein, maar belangrijk segment die werd verlangd in een klimaat die wij niet kennen. Stapt u in?

De auto is voorzien van board map en twee sleutels en wordt afgeleverd inclusief een nieuwe APK en volledige detailing t.w.v. €351.

Vraagprijs: €VERKOCHT
Nieuwprijs: ca. €66.000

Volvo XC70 D5 AWD Nordic+

Carrosserie: Stationwagen

Aantal deuren: 5

Bouwjaar: April 2014

Tellerstand: 136.000 km

Transmissie: Handgeschakeld

Brandstof: Diesel

Vermogen: 215 pk

Exterieur: Zwart

Interieur: Zwart

Prijs: € VERKOCHT

Neem contact op

9 + 4 =